Με αίμα έληξε η ομηρία στην Τουρκία – Νεκρός ο όμηρος εισαγγελέας και οι δύο αντάρτες

Με επιχείρηση των αρχών έλαβε τέλος με αιματηρό τρόπο η ομηρία εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, με τους δράστες να πέφτουν νεκροί. Αργά, το βράδυ ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι και ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του.
Το βράδυ, λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.
Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης του εισαγγελέα από την αστυνομία είχε αιματηρή κατάληξη.
Ο ίδιος ο εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC. Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και ακολούθησαν περίπου 100 πυροβολισμοί.
Καθ’όλη τη διάρκεια της ομηρείας η τουρκική κυβέρνηση ενεργοποίησε το νόμο που επιβάλλει λογοκρισία στη μετάδοση πληροφοριών από τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι το Twitter έγινε (για μία ακόμη φορά) η πηγή ενημέρωσης των πολιτών.
Την ώρα που η Τουρκία περνάει δύσκολες ώρες με το εθνικό μπλακ-άουτ στο σύστημα ηλεκτροδότησής της, ένα θρίλερ ομηρίας εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου ένοπλοι εισέβαλαν και κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, θύματος της βίαιης αστυνομικής καταστολής της εξέγερσης του καλοκαιριού του 2013.
Μετά την αστυνομική επιχείρηση στο τουρκικό Twitter εμφανίστηκαν μηνύματα συμπάθειας για τον έναν από τους δράστες, συνοδευόμενα από τη φωτογραφία του. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις αυτές πρόκειται για τον Σαφάκ Γιαϊλά, νεαρό φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή την Κερασούντα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Πηγή: defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο