Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης και συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, 165χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου, σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 21.07. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη, καθώς και στα γύρω νησιά. Ακολούθησαν μετασεισμοί το μέγεθος των οποίων έφτασε μέχρι και τα 4,9 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών να τη χαρακτηρίζει σφοδρή.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί εκτιμώντας ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Η δόνηση που είχε παρατεταμένη διάρκεια έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη καθώς και στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή των Χανίων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με δόνηση 4,2 Ρίχτερ στις 21.14, λίγα λεπτά αργότερα στις 21.20 με 4 Ρίχτερ και στις 21.23 με 3,9 Ρίχτερ.

Άλλες δύο δονήσεις μεγέθους 4,2 η κάθε μια σημειώθηκαν στις 21:50 και 21: 52 αντίστοιχα και άλλη μια στις 22:02, με μέγεθος 4,9 Ρίχτερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο