Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα στον Κορυδαλλό η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αρχίζει σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη κατά τη μεταπολίτευση με πολιτικές διαστάσεις. Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι 70 αλλά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69 πρόσωπα. Και αυτό διότι, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και μια ανήλικη η οποία θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Έξω από τον χώρο τον φυλακών έχουν προγραμματιστεί για σήμερα αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις οπαδών του κόμματος καθώς και συγκεντρώσεις φορέων της περιοχής που ζητούν να μην διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο εντός των φυλακών. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και αυστηροί είναι οι έλεγχοι, στους οποίους θα υποβάλλονται όσοι εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι αλλά και εκπρόσωποι φορέων θα θέσουν σήμερα στο δικαστήριο αίτημα για διακοπή της δίκης και διεξαγωγής της διαδικασίας σε άλλη δικαστική αίθουσα. Την σχετική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει σχηματιστεί μια γιγαντιαία δικογραφία. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 69 κατηγορούμενοι (ενώ μια ακόμη ανήλικη θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων) ενώ στο δικαστήριο θα καταθέσουν 131 μάρτυρες κατηγορίας.
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και τα υπόλοιπα νυν και πρώην στελέχη του κόμματος που θα δικαστούν θα προσπαθήσουν, κατά τις πληροφορίες, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Μάλιστα, για τον Ν.Μιχαλολιάκο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να  μην εμφανίζεται στο δικαστήριο, όταν θα έρθει η ώρα να εξεταστούν ανθρωποκτονίες, όπως αυτή του Παύλου Φύσσα. Με την κίνηση αυτή, πιστεύει ότι θα καταδείξει πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση με δολοφονίες και επιθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο βούλευμα – «καταπέλτη» του συμβουλίου Εφετών.

Τη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών αναμένεται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Χ.Α που θα καθίσουν στο εδώλιο. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λάγο, όπως και τους προφυλακισμένους Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή, κ.ά.

Αντιμέτωπος με τις πράξεις του και τους γονείς του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα θα έρθει για πρώτη φορά και ο προφυλακισμένος Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον μουσικό τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Κερατσίνι. Ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει προφυλακιστεί δυο φορές για δυο διαφορετικά αδικήματα.

Αυτοί που θα δικαστούν είναι οι : Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαηλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βαςίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιώαννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλιας Πναγιωταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντινος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Ποπορη, Γεώργιος Ρουπακίας, Σταυρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλια Σκορδέλη, Γέωργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρηστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρηστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιος, Αριστοτελης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης. Τέλος στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί και μια ανήλικη κατηγορουμένη, η Ε.Ν.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 70 παραπεμφθέντες είναι τρία πρόσωπα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν την «βαριά» κατηγορία της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης αλλά ηπιότερα αδικήματα.

Πρόκειται για τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και τον Αν. Χιλιό ο οποίος κατηγορείται για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Πηγή: defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο