Π.Μπαλτάκος: “Ο Α.Σαμαράς οδήγησε τη ΝΔ σε Βατερλώ – Έχει πάρει το μέρος των Γερμανών”

Με άρθρο-επιστολή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του προέδρου της ΝΔ, κατηγορώντας τον για «πολιτικές εμμονές» που οδήγησαν στην ήττα του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι οδήγησε την παράταξη σε Βατερλώ.
Σημειώνει δε με νόημα “Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται τους Γερμανούς, πρέπει να είσαι με το μέρος της χώρας σου. Αποφασιστικά. Δεν ειρωνεύεσαι, δεν προκαλείς, δεν σαρκάζεις, δεν χλευάζεις, δεν κομπορρημονείς, δεν ναρκισσεύεσαι, δεν επιχαίρεις για την αποτυχία, δεν λυπάσαι για την επιτυχία.”
Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης σημειώνει ότι «η ΝΔ θα πρέπει να αποκτήσει συνιστώσες γιατί δεν μπορεί να φεύγουν όσα στελέχη διαφωνούν με την πορεία που έχει χαράξει ο Σαμαράς».
«Η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό. Όχι ελιτίστικο. Είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι και ο λαός, συνολικά, έχει πάντα δίκιο. Όταν μια πολιτική αποδοκιμάζεται πρέπει κάθε υπερασπιστική της φωνή να απομειώνεται ή να ματαιώνεται. Θα είχε νόημα για τον Ναπολέοντα να υπερασπιστεί τις επιλογές του στο Βατερλώ; Έχει νόημα να επιμένει κανείς σε λογικές που οδήγησαν σε ήττα;», γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.
Και επισημαίνει: «Η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές υιοθέτησε μια απόλυτα φιλομνημονιακή πολιτική, υπερασπίστηκε με σθένος το απεχθές και στήριξε κάθε της ελπίδα στο φόβο, που νόμιζε ότι θα προκαλέσει στους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι περικυκλώθηκε. Καμία έμφαση στη λαθρομετανάστευση, στους κουκουλοφόρους, την τρομοκρατία, την αθεΐα. Μετά τις εκλογές τα θυμήθηκε».
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικός, η ΝΔ δεν είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τάσεις, η ΝΔ δεν έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τις διαφοροποιημένες γνώμες, η ΝΔ όχι».
Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζει: «Η ΝΔ είτε θα αποκτήσει θεσπισμένες και εσωκομματικά αποδεκτές τάσεις, είτε θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Αντιμνημονιακές δυνάμεις υπάρχουν ισχυρές και στους κόλπους της. Πρέπει να εκφραστούν. Η μονοδιάστατη πολιτική συνεπάγεται πολιτικό μαρασμό. Οι πολυτελείς απόψεις για ευρωπαϊκό τόξο και φιλοευρωπαϊκές κομματικές δυνάμεις ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των αμέριμνων περιπατητών της Γλυφάδας, του Κολωνακίου και της Εκάλης, στην πράξη όμως λειτουργούν σαν υποστύλωμα της Ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον επιούσιο παλεύει καθημερινά ο κόσμος. Ποια Ευρώπη;».
Και καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Τ. Μπαλτάκος γράφει με νόημα:
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται τους Γερμανούς, πρέπει να είσαι με το μέρος της χώρας σου. Αποφασιστικά. Δεν ειρωνεύεσαι, δεν προκαλείς, δεν σαρκάζεις, δεν χλευάζεις, δεν κομπορρημονείς, δεν ναρκισσεύεσαι, δεν επιχαίρεις για την αποτυχία, δεν λυπάσαι για την επιτυχία. Τίποτα από όλα αυτά. Δεν είναι λογικό να εκνευρίζεις τους ψηφοφόρους υπονοώντας ότι είναι ανόητοι ή αφελείς. Ο Καραμανλής δεν το έκανε μετά το “λεφτά υπάρχουν”. Τα γεγονότα τον δικαίωσαν σαρωτικά. Αν οι ψηφοφόροι λάθεψαν, πρέπει να κατανοήσουν το λάθος μόνοι τους, απερίσπαστοι, όχι κατόπιν “ιδιοτελών” αντιπολιτευτικών υποδείξεων. Τα γεγονότα θα τεκμηριώσουν το σφάλμα, όχι η ρητορική της ΝΔ. Η ζωή δικαιώνει, όχι τα λόγια»…
Πηγή: defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο