Τούρκικη θαλαμηγός μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, το πρωί της Παρασκευής στην Κέρκυρα, δύο μέλη σπείρας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην χώρα μας.

Η αστυνομική επιχείρησε εξελίχθηκε στα παράλια της βορειοανατολικής Κέρκυρας, όπου εντοπίστηκε θαλαμηγός με σημαία Τουρκίας που  μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Κέρκυρα και είχε ως αποτέλεσμα της σύλληψη του κυβερνήτη της θαλαμηγού, ενός 55χρονου Τούρκου και του 48χρονου ιδιοκτήτη της θαλαμηγού.

Από τις έρευνες που εξελίχθηκαν, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι δύο Τούρκοι διακινητές, oι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν προηγουμένως μεταφέρει με την θαλαμηγό από τα παράλια της Αλβανίας, συνολικά 48 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 47 κιλών και 400 γραμμαρίων και στην συνέχεια τις είχαν αποκρύψει σε δύσβατη παραλιακή περιοχή της βορειοανατολικής Κέρκυρας (ευρύτερη περιοχή Κασσιώπης, παραλία με την ονομασία Κογεβίνα).

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, τον τρόπο που ενεργούσαν και την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν προέκυψε εκ μέρους των δύο συλληφθέντων η κατάρτιση επαγγελματικής μεθοδολογίας για την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομων εσόδων καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα θα τους απέφερε το ποσό των 45.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος των δύο Τούρκων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλες παραβάσεις. Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και προσωπικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πηγή:news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο