Τοξικά αποβλήτα μεταφορτώνονται στο Λιμάνι του Αιγίου

Tο πρωί της Τρίτης 12 Μαΐου,  στο λιμάνι του Αιγίου,ξεκίνησε η μεταφόρτωση τοξικών αποβλήτων από την εταιρεία «Αρχιμήδης Νεονάκης» κατά την οποία 2.000 τόνοι αποβλήτων από μπαταρίες αυτοκινήτων μεταφορτώθηκαν από φορτηγά στο πλοίο που είχε δέσει στο λιμάνι του  Αιγίου.

 

Την προηγούμενη μέρα η ίδια διαδικασία από το συγκεκριμένο πλοίο είχε λάβει χώρα στο λιμάνι της Χαλκίδας. Στη συνάντηση των φορέων που διαμαρτύρονταν με τους υπεύθυνους δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για τον έλεγχο νομιμότητας και για την τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας.

LIMANI APOBLHTA4

Εκτός από αυτό τέθηκε και το ερώτημα αν επιτρέπεται στο λιμάνι που διακινούνται τρόφιμα να διακινούνται και τοξικά απόβλητα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν πως το λιμάνι του Αιγίου επιλέχθηκε τυχαία για τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία δεν θα συμβαίνει συστηματικά και στο μέλλον. Επίσης ζήτησαν από το  Λιμενικό Ταμείο τα πλήρη στοιχεία τόσο του πλοίου όσο και του φορτίου ,ώστε να υπάρξει επικοινωνία με αντίστοιχους φορείς στη Νορβηγία όπου και μεταφέρεται το φορτίο και να γίνει σύγκριση .

 

Η διαδικασία γίνεται με κάθε νομιμότητα και τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης  Φιλιππάτος.

LIMANI APOBLHTA5

 

Την ικανοποίηση για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας εξέφρασαν  τόσο ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου,ενώ επεσήμαναν πως θα πρέπει  τέτοιες κινήσεις να αντιμετωπίζονται με την απαραίτητα προσοχή εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του Κορινθιακού, αφού είναι μια κλειστή θάλασσα και οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση θα επέφερε μεγάλα προβλήματα.

Πηγή:protionline.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο