Φωτιά στη”Cavino” εργοστάσιο οινοποιίας στο Αίγιο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πάνω από 25 άνδρες της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή 11 οχημάτων για θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταστάσεις οινοποιίας στο Αίγιο.

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 στο εργοστάσιο οινοποιίας και το έργο της κατάσβεσης συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Η πυρκαγιά συνεχιζόταν με μειωμένη όμως ένταση και γύρω στις 11 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αλλά οι εκτιμήσεις των εμπειρότερων ανέφεραν πως η φωτιά ενδέχεται να σιγοκαίει για αρκετές ώρες ακόμα μέχρι να κατασβεστεί πλήρως. Γι’αυτό το λόγο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο και έκαναν  διαρκώς παρεμβάσεις, “κρατώντας” την πυρκαγιά για να αποφευχθεί η εξάπλωσή της, που μοιάζει με εφιαλτικό σενάριο.

CAVINO FOTIA 06

CANINO11

 

 

 

 

Ενδεικτικό του μεγέθους της πυρκαγιάς ,όπως μεταδίδει o filodimos.gr, είναι ότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στην έναρξη της πυρκαγιάς σημειώθηκαν δυνατές εκρήξεις και αργότερα πολύ μικρότερες, με τους πυροσβέστες να τις αντιμετωπίζουν με κίνδυνο της ζωής τους. Υπογραμμίζεται πως στο σημείο έφτασε λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και αστυνομική δύναμη, με επικεφαλής τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρικόπουλο.

CANINO10

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή με εύφλεκτο υλικό,χωρίς όμως να κινδυνέψει κανείς εργαζόμενος.

Έρευνα από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου,θα διεξαχθεί για τα ακριβή αίτια της πυρκαγίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο