Κωνσταντοπούλου: «Οι απαιτήσεις της χώρας μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται στα 280 με 340 δις ευρώ»

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισεκατομμύρια με 340 δις ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του».

Τα παραπάνω επεσήμανε η Πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, όπου έγινε ενημέρωση από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, που συνέταξε την Έκθεση για τον προσδιορισμό των αξιώσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει της Επιτροπής Διεκδίκησης, έκανε λόγο για μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία στενάζει η χώρα .

Από την πλευρά του, ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτης Καρακούσης, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πηγή:kontra.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο