Οσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίζεται μετά από μόλις δέκα μήνες

Σε «χάδι» μετατρέπεται η ποινή του Οσκαρ Πιστόριους, του παραολυμπιονίκη ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ.

Οπως δηλώνει στο Reuters πηγή από την οικογένεια ο παραολυμπιονίκης θα αποφυλακιστεί τον Αύγουστο, έχοντας εκτίσει δέκα μήνες φυλάκισης, καθώς, αυτή τη δυνατότητα του δίνει η νομοθεσία της Νοτίου Αφρικής.
Ο φυλακισμένος έχει το δικαίωμα να βγει εφόσον έχει εκτίσει το 1/6 της ποινής του, ωστόσο, από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Πηγή, πάντως, από το δικαστήριο τόνισε στο γαλλικό πρακτορείο ότι έχει ήδη ασκηθεί έφεση η οποία και θα εκδικασθεί το Νοέμβριο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο «blade runner» μπορεί να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή.
Η 29χρονη Ρίβα Στίνκαμπ, μοντέλο και απόφοιτη της Νομικής Σχολής, έχασε τη ζωή της σχεδόν ακαριαία από τα πυρά του Πιστόριους τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013, στο πολυτελές σπίτι του αθλητή στην Πρετόρια.
Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο αθλητής υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης.
Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Αν καταδικαστεί για φόνο, ο Πιστόριους μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο