Η Γεννηματά εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη χθες, η Φώφη Γεννηματά, επιτυγχάνοντας και στα δύο ‘στοιχήματα’ που είχε βάλει προεκλογικά, να λάβει καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή και να αναδειχθεί «πρώτη φορά γυναίκα» πρόεδρος στο κόμμα.
Σε μία διαδικασία που προσήλθαν περί τα 65.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας κατά πολύ τον αριθμό των μελών του νέου μητρώου του κόμματος που είχε ‘κλείσει’ στις 35.000 κατά τη διαδικασία εκλογής συνέδρων πριν από δύο Κυριακές, το αποτέλεσμα φάνηκε από νωρίς, καθώς το προβάδισμα της κυρίας Γεννηματά δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή στα αποτελέσματα που μεταδίδονταν live από την ιστοσελίδα του κόμματος.
Αμέσως, της τηλεφώνησαν για να της ευχηθούν για την εκλογή της, τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και οι δύο συνυποψήφιοί της.
Σήμερα, μάλιστα, στις δωδεκάμιση το μεσημέρι, προγραμματίζεται συνάντηση της νέας προέδρου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρόντων των κ.κ. Λοβέρδου και Κωνσταντινόπουλου, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα νέα της καθήκοντα στο κόμμα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος, πάντως, συνεχάρη και τους δύο άλλους υποψηφίους διαδόχους του για το «υψηλό επίπεδο του αγώνα» που έδωσαν.

Στην πρώτη της δήλωση ως πρόεδρος, η Φώφη Γεννηματά έδωσε τόσο το στίγμα της για το μέλλον της παράταξης, όσο και εκείνο για την αντιπολίτευση που θα ασκήσει το κόμμα της. Χαρακτηριστικό είναι ότι έσπευσε από χθες κιόλας, αργά το βράδυ, να καλέσει τον πρωθυπουργό να παράσχει ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη διαπραγμάτευση και την χώρα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην παράταξη και την χώρα και τους δύο συνυποψηφίους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της», είπε, συμπυκνώνοντας σε λίγες φράσεις το όραμά της για το μέλλον της παράταξης.
Κυρίως όμως, τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης για την χώρα, σημειώνοντας ότι απαιτείται ευθύνη από όλους. «Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού», είπε, προειδοποιώντας ότι λογοδοτεί στον ελληνικό λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά», είπε, λίγο μετά το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες χθες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο