Ζωή καλεί Στουρνάρα για Siemens και έκθεση της ΤτΕ – Τον απειλεί και με βίαιη προσαγωγή

Με… «ομοβροντία» κλήσεων σε επιτροπές της Βουλής απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην απόφαση να μην παραστεί το μεσημέρι της Δευτέρας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον καλεί σχετικά με την δημοσιοποίηση της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ την ερχόμενη Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενώ την ερχόμενη εβδομάδα στην θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Βουλής «υπενθύμισε» τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπουν ακόμη και την βίαιη προσαγωγή του στην περίπτωση που αρνηθεί να παραστεί.

Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ξεκίνησε την Δευτέρα το μεσημέρι με την απουσία του Γιάννη Στουρνάρα. Όπως ήταν αναμενόμενο δηλαδή, αφού κύκλοι του κεντρικού τραπεζίτη από την Παρασκευή είχαν ενημερώσει για την απουσία του. Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας με φαξ που έφτασε στα χέρια της Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ωστόσο επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας αυτών των κρίσιμων ημερών, προτείνοντας ως εναλλακτικές ημερομηνίες που μπορεί να παραστεί στην επιτροπή τις εξής ημερομηνίες: 6, 7, 9, 10, 20, 21 ή 23 Ιουλίου.

Κατά την διάρκεια τη συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε την κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, για το ζήτημα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την αποστολή με στικάκι της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής και που επεστράφη από την πρόεδρο της Βουλής στον κεντρικό τραπεζίτη. Η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπερψηφίστηκε και έτσι καλείται ο Γιάννης Στουρνάρας την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για… «εξηγήσεις» σχετικά με την δημοσιοποίηση της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αξίζει να σημειωθεί, ότι κράτησε αποστάσεις από τα όσα υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης κλήτευσης του Γιάννη Στουρνάρα στην Βουλή. «Δεν θα τσακωθούμε για δυο-τρεις ημέρες» είπε με νόημα ο Νίκος Φίλης, επικαλούμενος την κρισιμότητα των στιγμών…

Πηγή:topontiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο