Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Τυνησία

Επίθεση σε ξενοδοχείο με ξένους τουρίστες στην πόλη Σους της Τυνησίας αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και πηγές των τυνησιακών αρχών.

Στην περιοχή υπήρξε ανταλλαγή πυρών, ενώ αναφέρεται ότι ήδη ένας ένοπλος έχει πέσει νεκρός.

Η Τυνησία βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό από τον Μάρτιο, οπότε ισλαμιστές ένοπλοι επιτέθηκαν στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας, σκοτώνοντας ομάδα ξένων τουριστών, σε μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της μικρής αραβικής, βορειοαφρικανικής χώρας.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ξένοι, μεταξύ άλλων Βρετανοί, Βέλγοι, Γερμανοί και μία Ιρλανδή, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση σε παραλία κοντά σε δύο ξενοδοχεία στην τουριστική πόλη Σους της Τυνησίας, σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Τυνήσιοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ένας εκ των ενόπλων σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, ενώ άλλος ένας καταδιώκεται.

Η Σους είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Η Τυνησία βρίσκεται σε συναγερμό ασφαλείας από τον Μάρτιο, όταν ένοπλοι σκότωσαν 22 ανθρώπους, κυρίως ξένους τουρίστες, σε επίθεση στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση στην παραλία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συνελήφθη και δεύτερος ένοπλος, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Φωτογραφία με το άψυχο σώμα του πρώτου δράστη κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίθεση έγινε σε παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Imperial Marhaba.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να εντείνουν τις επιθέσεις κατά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου, ωστόσο μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Οι τζιχαντιστικές επιθέσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες στην Τυνησία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το λουτρό αίματος στην Τυνησία

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε παραλία ξενοδοχείου, κοντά στην πόλη Σους της Τυνησίας, με ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ο αδελφός μας, ο στρατιώτης του Χαλιφάτου Αμπού Γεχία Αλ Καϊρούνι, πέτυχε τον στόχο του στο ξενοδοχείο παρά τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε το Ι.Κ..

Η τζιχαντιστική οργάνωση πρόσθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «πορνείο» και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 «άπιστοι».

Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ την Παρασκευή με αυτόματο όπλο το οποίο είχε κρύψει μέσα σε ομπρέλα θαλάσσης σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους και σκότωσε 39 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε Βρετανούς τουρίστες και μία Ιρλανδή τουρίστρια.

Η επίθεση, η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, έπληξε μια χώρα που βλέπει να αναδύεται η απειλή των τζιχαντιστών μετά την επανάσταση του 2011. Σημειώθηκε τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη έφοδο στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας (22 νεκροί, ανάμεσά τους 21 τουρίστες), η οποία είχε ήδη καταφέρει πλήγμα στον ζωτικής σημασίας τομέα του τουρισμού.

Πηγή:naftemporiki.gr-kontranews.gr

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο