Εσπευσμένα η συμφωνία για ψήφιση αύριο στην Bουλή…

Κατατέθηκε στη Βουλή πριν από λίγη ώρα η βάση των προτάσεων της κυβέρνησης και αύριο το μεσημέρι στις 2 θα συγκληθεί η Ολομέλεια  για να εξουσιοδοτήσει τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθούν στις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία θα γίνει με τη μορφή του κατεπείγοντος και όπως επισημαίνεται δεν θα είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δεν θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην διαπραγματευτική ομάδα.

Μάλιστα έχει επιστρέψει εκτάκτως το προσωπικό της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και περιμένει το κείμενο που θα του στείλει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει κανονική διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε η συμφωνία που θα έχει προκύψει να γίνει Νόμος του Κράτους.

Σήμερα το βράδυ οι προτάσεις θα αποσταλούν στον επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα τις προωθήσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Σήμερα το βράδυ θα αποσταλούν και στους επικεφαλής των Θεσμών.

Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα προς τους Θεσμούς ότι η βάση των ελληνικών προτάσεων έχει την αποδοχή του ελληνικού Κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, πεποίθηση του κυβερνητικού συμβουλίου είναι πως η πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, να επιτευχθεί δηλαδή μία  βιώσιμη συμφωνία.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η ελληνική πρόταση έχει χαρακτήρα εντίμου συμβιβασμού, διότι δίνει τη δυνατότητα να  επιλυθούν κομβικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: defencenet.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο