Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Την κατάργηση της εξίσωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης με συνέπεια την κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Δημήτρης Μάρδας σημείωσε ότι, με διάταξη που θα κατατεθεί, αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς τη εξίσωσης και επιστρέφει το παλιό καθεστώς, με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης να ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης να ανέρχεται στα 33 λεπτά του ευρώ.

«Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει «κλειδώσει» όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο», σημείωσε ο Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή επί των πετρελαιοειδών.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι με βάση μελέτη του ΚΕΠΕ η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα και πρόσθεσε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

Πηγή:topontiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο