Δράσυ Αιγιαλέων : Ανακύκλωση Σήμερα / Νέος Οδικός Άξονας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Δ.Ρ.Α.ΣΥ. Αιγιαλέων στο πολιτιστικό κέντρο (παλαιό νοσοκομείο) με θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-άμεσες ενέργειες για την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.
Εισηγητές του θέματος ήσαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικου Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ.κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος και Χριστίνα Ευθυμιάτου, καθώς και ο Επικεφαλής της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου.
Παρεμβάσεις και τοποθετήσεις έκαναν: ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Οικολογική Δυτική Ελλάδα Κανέλλης Γιώργος, ο Γραμματέας της ομοσπονδίας περιβαλλοντικών οργανώσεων Κορινθιακού Η ΑΛΚΥΩΝ Δήμος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου Αιγιάλειας ΙΡΙΔΑ και στέλεχος της Δ.Ρ.Α.ΣΥ. Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Λιανός Κώστας, ταμίας της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) Πάτρας ‘‘Ανακυκλώνοντας στην πηγή”.
Παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.
Τα επί μέρους θέματα που αναπτύχθηκαν ήσαν: ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ και η σημασία τους στη διαχείριση των απορριμμάτων – πως θα στηρίξουν οι δημότες την ανακύκλωση – η στρατηγική της χώρας για την ανακύκλωση.
Κατά τη συζήτηση δόθηκαν απλές και πειστικές απαντήσεις στα παραπάνω θέματα. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτών στην ανακύκλωση.
Εκείνο όμως που επισημάνθηκε από τους περισσότερους ομιλητές ήταν η σημασία της τακτικής ενημέρωσης των δημοτών στο θέμα της ανακύκλωσης και τα οφέλη που μπορούν να παραχθούν τόσο για τους ίδιους όσο και για το δήμο μας.
 dr1653

Πράσινο φως για την ανακύκλωση

 

Τα Πράσινα σημεία με στήριξη από τους πολίτες είναι το σημείο – κλειδί για κάθε σχέδιο

 

Τα Πράσινα Σημεία προάγουν την ανακύκλωση, εμπλέκουν τον πολίτη, φέρουν επιστροφή πόρων και ανακουφίζουν οικονομικά το Δήμο. Για να δουλέψουν χρειάζεται συστηματική και συνεπής ενημέρωση των πολιτών. Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά μηνύματα που προήλθαν από την εκδήλωση που οργανώθηκε από τη ΔΡΑΣΥ Αιγιαλέων το απόγευμα της Πέμπτης με κεντρικούς ομιλητές το Δημήτρη Πολιτόπουλο και τη Χριστίνα Ευθυμιάτου, Πρόεδρο και μέλος του ΔΣ του Ε.Ο.ΑΝ.

 

Στην εκδήλωση – συζήτηση ακούστηκαν πολλά και χρήσιμα για τον εθνικό σχεδιασμό και τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα για να προαχθεί η ανακύκλωση. Το παράδειγμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ανακυκλώνω στην Πηγή» από την Πάτρα ήταν χαρακτηριστικό: ακόμη και χωρίς την υποστήριξη του Δήμου, η ανακύκλωση είναι βιώσιμη οικονομικά – πόσο μάλλον αν στηριζόταν και από τον Δήμο με συμπράξεις και λειτουργία Πράσινων Σημείων. Από την Περιβαλλοντική Δράση για την Αιγιάλεια ΙΡΙΔΑ υπάρχει και σχεδόν έτοιμη οικονομοτεχνική μελέτη για τα Πράσινα Σημεία.

 

Εκτιμούμε την παρουσία του Δημάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την τελική λύση στη διαχείριση απορριμμάτων αν δεν περάσουμε από τα πρώτα στάδια.

 

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Δημοτικός Σύμβουλος

Jpeg

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο