Προστασία περιβάλλοντος – Ανάπτυξη: ένα απλό τεστ

Ερώτηση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασική προϋπόθεση ή εμπόδιο για την ευημερία και την ανάπτυξη; Για να καταλάβουμε τα διαφορά ας απαντήσουμε σε δύο απλά ερωτήματα που αφορούν προστατευόμενες περιοχές της Αιγιάλειας.

 

  1. Βουραϊκός. Όλοι συμφωνούμε ότι το φαράγγι και το τρενάκι είναι πόλος ανάπτυξης. Όμως οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο Βουραϊκός είναι επικίνδυνα μολυσμένος.

Ερώτηση: Μπορούμε να εστιάσουμε στην «ανάπτυξη» χωρίς πρώτα να εξυγιάνουμε το ποτάμι; Πρέπει ή δεν πρέπει να τηρηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία για τον Βουραϊκό;

 

  1. Αλυκή. Όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί στολίδι για την Αιγιάλεια αλλά και ένα εύθραυστο οικοσύστημα στα όρια της υπεριδιόγκωσης με πολλές άστοχες επεμβάσεις. Για να αντιμετωπίσει το καλοκαιρινό μποτιλιάρισμα, ο Δήμαρχος προχωρά σε διοχέτευση της κίνησης μέσω του υγρότοπου και διάνοιξη γειτονικού δρόμου που απαιτεί αρκετές επεμβάσεις, δηλώνοντας απερίφραστα ότι το κάνει χωρίς μελέτη και άδεια.

Ερώτηση: Κάνει καλά που δεν εξετάσει επιπτώσεις, περιβαλλοντικούς όρους, εναλλακτικές λύσεις; Πρέπει ή δεν πρέπει να τηρηθεί η περιβαλλοντική νομοθεσία για την Αλυκή;

 

Ας ξεκινήσουμε από αυτά τα απλά…

 

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Δημοτικός Σύμβουλος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο