ΑΙΓΙΟ….ΠΟΛΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Κύριε Δήμαρχε του Αιγίου

Δεν σας γνωρίζω και δεν με γνωρίζετε, διότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά τους τελευταίους μήνες έχω μόνιμη κατοικία και εργασία στο Αίγιο.

Επειδή ποτέ δεν κρύφτηκα, ούτε την περίοδο της Χούντας, ίσως από αφέλεια και το πλήρωσα, συνεχίζω να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις και την δυσαρέσκειά μου.

Δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει, είστε δήμαρχος στην πιο όμορφη και προνομιούχα πόλη της Ελλάδας, το Αίγιο, που συνδυάζει αρμονικά βουνό, θάλασσα και μοναδικές ομορφιές. Αισθάνομαι όμως ότι ζω σε μία πόλη που βρίσκεται σε εγκληματική εγκατάλειψη από τους ανθρώπους που την διοικούν. Μία πόλη που απέχει από την Αθήνα λιγότερο από δύο ώρες και με τόσες ομορφιές έχει μηδενική επισκεψιμότητα, διότι ο επισκέπτης σε κάθε του βήμα θα σκοντάψει στα βουναλάκια των σκουπιδιών και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Κάνατε μεγάλη προσπάθεια να μετατρέψετε το Αίγιο σε μία βρώμικη πόλη, που δεν έχει να ζηλέψει από τις αντίστοιχες τριτοκοσμικές. Και ενώ σας δόθηκε ο χρόνος από την περιπέτεια που ζήσαμε πριν λίγους μήνες, αδιαφορήσατε να βρείτε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών και ξαναζούμε τελευταία τον ίδιο εφιάλτη.

Και ενώ θα έπρεπε ταπεινά να σκύψετε το κεφάλι, να ζητήσετε συγγνώμη από τους κατοίκους της πόλης και να πάτε στο σπίτι σας, ζητάτε αυτό από τους κυβερνητικούς βουλευτές που αγωνιούν περισσότερο από εσάς για την κατάντια μας.

Και ένα τελευταίο, διαβάζω ότι δίνετε το δαχτυλίδι της δημαρχίας σε κάποιον υποψήφιο δήμαρχο. Τον μισείτε και το κάνετε αυτό; Δίνοντας σε κάποιον το δαχτυλίδι σημαίνει ότι αυτός που το αποδέχεται θα συνεχίσει την δική σας πολιτική. Το ακούω με τρόμο.

Με σεβασμό στο θεσμό του δημάρχου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Κάτοικος Αιγίου

Σχετικές δημοσιεύσεις