Να μιλήσουμε πολιτικά για το μέλλον του τόπου , του Κώστα Ζαχαριάδη

Έχουμε μπροστά μας τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Καθεμιά από αυτές τις αναμετρήσεις έχει το δικό της πολιτικό «άρωμα», έχει κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως, και οι τρεις αναμετρήσεις έχουν μια κοινή συνισταμένη: την μάχη μεταξύ της προόδου και της συντήρησης, τη μάχη μεταξύ των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και του υβριδίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς.

Και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ζητούμενο είναι να μιλήσουμε πολιτικά, να έχουμε αντιπαράθεση με επιχειρήματα, με όσα κάναμε και όσα επιδιώκουμε να κάνουμε για τους πολίτες και την πατρίδα μας, απέναντι σε κραυγές, fake news, απέναντι σε κενά συνθήματα και κούφιες υποσχέσεις.

Και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ζητούμενο οι πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά με τη ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στις κάλπες, για να επιλέξουν δημοκρατικά εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες που εργάσθηκαν αυτά τα χρόνια για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα, για να γίνουν κάποια θετικά βήματα για την οικονομία, για τις τοπικές κοινωνίες, για το μέλλον του τόπου.

Και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώσει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε το ρόλο της αυτοδιοίκησης και το συνολικό αποτύπωμα των προοδευτικών πολιτικών στις τοπικές κοινωνίες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο να έχουμε μια ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο για να δουλέψουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και για την χώρα μας μέσα στην ΕΕ, απέναντι στην ακροδεξιά και τις ρεβανσιστικές δεξιές δυνάμεις. Στην Ελλάδα, στις εθνικές εκλογές, να συνεχίσουμε τη μεγάλη μάχη για την οριστική έξοδο από την κρίση, τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας και της σταθερότητας της οικονομίας μας και τη βελτίωση των θετικών προοπτικών σε όλα τα επίπεδα.

Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να μιλάμε πολιτικά, για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, για όσα απασχολούν την κοινωνία, μακριά από πολιτικές της κλειδαρότρυπας, μακριά από σεξιστικές και ρατσιστικές αναφορές, που βλέπουμε ότι τελευταία πληθαίνουν στη δημόσια σφαίρα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαζί με τον προοδευτικό κόσμο πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας, να κάνουμε πιο ανοιχτή και ανεκτική την κοινωνία μας, να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και μας κρατούν εγκλωβισμένους στο παρελθόν. Αυτή η προσπάθεια είναι συλλογική και δεν χωρά υποχωρήσεις και καθυστερήσεις. 
 

Χρειάζεται να έχουμε μια ισχυρή και ευρεία παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων σε όλες τις εκλογές, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την πολιτική μας πρόταση, που στηρίζει και ενδυναμώνει τα συμφέροντα των πολλών. Έχουμε καταφέρει σημαντικά πράγματα αυτά τα χρόνια, μέσα από μεγάλες δυσκολίες και εντός σφιχτών δημοσιονομικών περιορισμών, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την βασική, ιδεολογική και πολιτική μας αναφορά, ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τη μεγάλη πολιτική μάχη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και εκτός πλέον μνημονίων, μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δυνατός, με ισχυρή εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε καλύτερες μέρες και θα προχωράμε μπροστά με σταθερότητα, ασφάλεια και όραμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις