Έφη Αχτσιόγλου: «Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας»

«Στόχος μας νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς», επαναλαμβάνει σε ανάρτησή της η υπουργός Εργασίας υπενθυμίζοντας το συνεκτικό πλαίσιο στόχων που κατατέθηκε την Δευτέρα 10/6 ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

Όπως αναφέρει η ανάρτηση στη σελίδα της Έφης Αχτσιόγλου, με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία:

Στόχος μας νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

Τι σχεδιάζουμε:

➥Στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση.

➥Δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας εντός τετραετίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, ώστε στο τέλος της τετραετίας το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

➥Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% εντός τετραετίας.

➥Εφαρμογή κινήτρων για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας.

➥Ενίσχυση των μέτρων κατά της παραβατικότητας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτης εργασίας.

➥Νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022.

➥Αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα, με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων.

Με αυτό το συνεκτικό πλαίσιο στόχων θα συνεχίσουμε την πορεία ανάταξης της εργασίας στη χώρα μας. Αυτό το σχέδιο καταθέτουμε στον ελληνικό λαό ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Facebook Twitter

Σχετικές δημοσιεύσεις